Kako izabrati kofer

Kako izabrati kofer? [VODIČ]

Planirate put i potrebni su vam novi koferi ali jednostavno u ogromnoj ponudi niste sigurni kako izabrati kofer koji najviše odgovara vašim potrebama? Veći ili manji (želite dovoljno prostora ali ne želite da doplaćujete za prtljag)? Sa dva ili četiri točkića (fiksni ili rotirajući)? Od mekanog ili čvrstog materija (tekstil, ABS, PE…)? Setili ste se kako ste poslednji put na aerodromu videli nekog od putnika koji se muči sa koferom kojem je otpao točkić ili pukao rajsferšlus i ne želite da se to i vama desi. 

MI ĆEMO VAM POMOĆI :)

Kako izabrati kofer – vrste, materijali i saveti za izbor

Izbor adekvatnog kofera pomoći će vam da izbegnete brojne neprijatnosti i učinite vaše putovanje lakšim i komfornijim, jer želite da bude vaše stvari budu sigurne a prtljag bude lak i zgodan za manevrisanje. Pa da počnemo – postavite sebi ovih par osnovnih pitanja i odgovori će vam pomoći dok prolazite kroz naš vodič.

 • Koliko često putujem? (odredite vaš budžet u skladu sa realnim potrebama);
 • Da li najčešće putujem autom, vozom, avionom ili…? (pomoći će vam da odlučite koliko izdržljiv kofer vam je potreban);
 • Da li preferiram/češće koristim low-cost ili standardne letove? (izbegnite eventualne doplate za prtljag);
 • Da li najčešće putujem sam ili u društvu partnera, prijatelja ili porodice? (pomoći će vam da odredite koja veličina kofera vam je potrebna);
 • Da li je moj stil više tradicionalan ili volim jarke boje? (vaš kofer, poput vaše garderobe pokazuje oličenje vašeg stila).

Verujemo da vam je već nakon ovih par pitanja daleko jasnije koje su vaše potrebe, ali hajde da se razmotrimo sve bitne kriterijume jer – “đavo je u detaljima” 😉.

Sadržaj

Zašto se odlučiti za kofer?

Koferi PROTIV rančeva – večita debata posebno popularna kod kraćih aranžmana i low cost letova. Ovaj vodič je o koferima, pa ćemo izdvojiti par ključnih prednosti:

 • Leđa bez znoja – zar je potreban još neki razlog?
 • Lakše je stvari gurati nego nositi za ne?
 • Osim što nećete nositi prtljag na leđima, često ćete se igrati njime dok čekate u redu ili provozati klince na njemu 😉
 • Pronaći ono što vam je u datom trenutku potrebno u prepunom rancu? Kofer vam pruža mogućnost da preglednije organizujete vaše stvari
 • Kofer je čvršći i najčešće izdržljivi od ranca pa samim tim će i vaše lične stvari biti bolje zaštićene
 • Imate problem sa leđima – ranac jednostavno nije opcija

Izaberite pravu veličinu kofera

Razmislite o tome koliko vremena provodite na putu – da li vam je kofer potreban za duži put poput letovanja, zimovanja (preko 10 dana), beg iz grada na produženi vikend (do 4 dana) ili službeni put (dan ili dva)? Da li putujete zajedno sa nekim? Na primer ukoliko putujete sa malom decom želećete da i njihove stvari spakujete sa vašim pošto bi vam dodatni koferi predstavljali problem.

Veličina kofera je veoma bitan faktor pri izboru, ukoliko je kofer mali možda ćete morati birate između omiljenih cipela, dok ukoliko je preveliki može vam smetati i biti dodatno naplaćen od strane avio kompanije.

Prvenstveno zbog avionskih letova, podelićemo kofere u dve glavne grupe:

 • Ručni prtljag „cabin luggage“ ili kabinski prtljag – koji ćete poneti sa sobom u avion;
 • Prtljag koji se čekira eng. „checked luggage“ – prilikom leta avionom ovaj prtljag ćete predati na aerodromu

Ručni koferi / prtljag (kabinski)

Ručni koferi, odnosno kabinski prtljag možete poneti sa sobom u avion. Različite avio-kompanije imaju različite zahteve za veličinu, tako da nemojte da vas uhvate nespremne. Ukoliko koristite ručni prtljag nećete morati da brinete o izgubljenom prtljagu ili dodatnim naknadama (ako možete da spakujete ono što vam je potrebno u ručni prtljag dobre veličine) jer će on uvek biti sa vama.

Imajte na umu da low-cost avio kompanije poput WIZZ Air-a ili Ryan Air-a imaju neverovatno stroga pravila za veličinu i težinu ručnog prtljaga koja su najčešće ispod standarda drugih avio prevoznika. Takođe, obratite pažnju da će avio kompanije proveravati veličinu vašeg prtljaga uključujući točkove u ukupne dimenzije (postoje i tipovi kofera kod kojih je moguće privremeno ukloniti točkove).

Ignorišite oznake, etikete ili promocije koje proglašavaju „zvanični ručni prtljag“. Ništa nije zvanično. Nijedna regulativa ne diktira veličinu ručne prtljage a avio-kompanije nameću svoja ograničenja i ona se mogu razlikovati. Generalno standard za ručni prtljag je manji kofer dimenzija 55x40x23cm i težine do 8 kg ali uvek proverite standard vašeg avio prevoznika.

Infografika na kojoj su prikazane veličine kofera koji spadaju u ručne kofere (kabinski)
Ručni prtljagVisinaŠirinaDubinaObim 3 straneDimenzija
kofera
ZapreminaMax težina
Standardni55cm40cm23cm~118cm20“20-30l10kg
AirSerbia55cm40cm23cm118cm20“27-33l8kg
WIZZ Air40cm30cm20cm90cm16“24l10kg
Wizz Air
(WIZZ Priority)
55cm40cm23cm118cm20“27-33l10kg
RyanAIR40cm25cm20cm85cm16“20l10kg
RyanAIR
(Priority Boarding)
55cm40cm20cm115cm20“27-33l10kg

*WIZZ Priority i Priority Boarding predstavljaju opcije koje se doplaćuju

Pored zahteva avio-kompanije, razmislite o sopstvenim zahtevima: svom načinu života, zdravlju i posebnim potrebama. Imate li loša leđa? Poželećete da potražite lak kabinski kofer, torbu sa točkovima ili možete pogledati kompletnu ponudu u našoj prodavnici.

Mali koferi 40x30x20 (WizzAir, RyanAir)

Pošto se ova pravila neretko menjaju ispod možete pronaći linkove ka sajtovima avio prevoznika gde možete proveriti aktuelne informacije:

Pogledajte našu ponudu kofera za putovanja i pronađite neki od modela  koji odgovaraju njihovim standardima za ručni prtljag.

Koferi / prtljag koji se čekira

Kada je u pitanju kofer koji registrujete („čekirate“), on može biti većih dimenzija – naša preporuka je da izaberete veličinu kofera prema najčešćem trajanju vaših putovanja, tome da li koristite kofer zajedno sa još nekim ili jednostavno volite da na putu imate izbor i ponesete više stvari.

Takođe, težina kofera je jako bitna, naročito kod velikih, budući da su pri letovima avionom važan ograničavajući faktor propisi avio kompanija gde je maksimalna težina prtljaga 20-32kg (prekoračenje se doplaćuje). A šta možete da spakujete u taj kofer ma koliko on bio prostran, ako sam teži skoro polovinu propisane težine?

VeličinaVisinaŠirinaDubinaObim 3 straneDimenzija
kofera
Zapremina
M (srednji kofer)58-63cm39-42cm23-26cm~120-130cm22-24“40-60l
L (veći kofer)65-70cm47-50cm26-29cm140-150cm26-28“75-90l
XL (veliki kofer)71-81cm43-53cm30-38cm151-172cm28-32“105-120l

Koferi srednje veličine – M (22 – 24”): Ova veličina je savršena za putnike koji nisu baš spremni da se oslone samo na ručni prtljag i treba im samo malo dodatnog prostora. Ako putujete sa drugom osobom, možda bi bila bolja investicija da ponesete samo jedan kofer od 26-28“ (veličina L) za oboje, kao što je navedeno u nastavku.

Veći koferi – veličine L (26 – 28”): Generalno, ovo je najpopularnija veličina prtljaga koji se čekira jer pruža puno prostora. Idealno bi bilo da koristite ovu veličinu kofera ako želite da iskoristite jednu torbu za vas dvoje. Ako putujete sa porodicom, onda možete da stavite sve stvari u jedan ili dva ovakva kofera radi lakšeg rukovanja, za razliku od jednog prevelikog kofera ispod kojim nije tako lako manevrisati.

Veliki koferi – veličine XL (28 – 32”): Ovo su veoma veliki koferi sa ogromnim kapacitetom i najčešće nećete imati potrebu za njima. Zbog svoje veličine, mogli bi biti previše nezgodni i glomazni. Imajte na umu da mogu premašiti ograničenja veličine i težine.

Takođe, vodite računa o težini svog prtljaga, posebno ako koristite kofer L ili XL kofer (preko 26″) u koji je lako spakovati nepotrebne predmete jer imate više prostora.

Mnoge avio-kompanije ograničavaju vas na 23kg (AirSerbia) za čekirani prtljag, dok ukoliko putujete biznis klasom na raspolaganju će vam biti 32kg (možda se nekim slučajevima i isplati uživati u biznis klasi uz doplatu, umesto doplate za prtljag 😉)

Ukoliko izbor jedne veličine kofera jednostavno ne odgovara svim vašim potrebama uvek se možete odlučiti za neki od setova kofera iz naše ponude.

Koferi sa mogućnošću proširenja

Da li ste ikada primetili da vaše stvari imaju tendenciju da „rastu“ kada se vraćate kući? 😉 Koferi koji imaju mogućnost da se prošire su odlični, ali budite oprezni: proširenje vašeg kofera može značiti da više ne može stati u kategoriju kabinskog prtljaga i može vam biti dodano naplaćen prilikom čekiranja na aerodromu. Međutim, za one od nas koji vole da kupuju suvenire ovo je odlična opcija 😉.

Takođe, određeni modeli prtljaga poseduju kopču na vrhu torbe (piggi back clip) koja vam omogućava da zakačite drugu torbu na veću – bonus! Kada preuzmete čekiranu torbu, pričvrstite ručni prtljag ili lični predmet na nju i i imate jednu slobodnu ruku.

Izdržljivost kofera

Ne želite da se nađete u situaciji da je rajsferšlus na vašem koferu pukao i vaše stvari su rasute na sve strane, da vam je otpao točkić i borite se koferom koji se stalno prevrće ili da vam je ručica kofera ostala u ruci.

Razmislite o tome kako najčešće putujete – da li najčešće putujete autom (gde vi se starate o vašem koferu i potrudićete se da se ne ošteti), autobusom (gde će vozač slagati vaše kofere) ili avionom (na kome će vaš prtljag preživeti „svojevrsni pakao“)?

Ujedno od izdržljivosti kofera koja vam je neophodna uveliko će zavisiti i cena samog kofera. Želite otporni kofer na habanje? Pa da počnemo 😉

SPINNER ili ROLLER – Koje točkove izabrati?

Dva ili četiri točka – izbor je jednostavan.

Danas su koferi sa četiri točka daleko popularniji. Putnici najčešće vole “spinner-e“ se mogu okretati za 360 stepeni pa je sa njima lako manevrisati, zahtevaju manje snage i možete ih “voziti“ pored, ispred ili iza sebe (ali isto tako na nagibu mogu se sami otkotrljati). Kod ovog tipa kofera točkovi se obično nalaze van kućišta i veća je verovatnoća da će se otkinuti ili oštetiti.

Sa druge strane dvotočkaši ili „roller-i“ su bolji za gradska putovanja jer su točkovi uvučeni i biće više zaštićeni od mehaničkog habanja. Kada budete prelazili preko ivičnjaka ili kotrljali ih po neravnim površinama, kao što su trotoari ili kaldrma lakše će se izboriti sa ovim off-road izazovima. Dvotočkaši, sa druge strane idu samo napred i nazad i manje su ergonomični od spinner-a.

Uporedni prikaz kofera sa roller i spinner točkovima
Izvor: Travelpro.com

Točkovi treba da budu kvalitetni, slični točkovima rolera jer je verovatnije da će točkovi od tvrde plastike pući ili se slomiti kada padnu.

Ukoliko vam je potreban ručni prtljag uverite se da navedene dimenzije obuhvataju i točkove jer avio-kompanije će uključiti točkove kada meri vaš ručni prtljag, tako da biste i vi trebali.

Materijal kofera

Najčešće delimo prtljag po materijalu od kojeg je izrađen na dve grupe: meki koferi (softshell – materijal) i tvrdi koferi (hardshell – ABS, PE). Pod „mekim“ materijalima podrazumevamo prtljag izrađen od tkanina kao što su mikrovlakna, koža, najlon, PVC ili poliester dok kod „tvrdih“ kofera mislimo na ABS, polipropilen i polikarbonat. Najčešćete na tržišut pronaći kofere od ABS materijala pošto su jeftiniji.

Za koji god materijal se odlučili potražite kvalitet jer od materijala zavisi i izdržljivost kofera, a sigurno je da želite da vam što duže traje – loši koferi od platna brzo će se pocepati a kod jeftinih tvrdih kofera kućište će lako naprsnuti ili se polomiti…

Uporedni prikaz softshell i hardshell kofera
Izvor: Travelpro.com

Meki koferi su generalno fleksibilniji od tvrdih jer sam materijal će se prilagoditi u određenoj meri prema obliku sadržaja koji se nalazi unutar njega. Takođe, ovo su lagani koferi a najčešće su proširivi (mogu da prime i do 25% više stvari) i imaju niz unutrašnjih i spoljašnjih džepova kako bi vam obezbedili dodatni prostor za vaše stvari a i lakše ćete ih ugurati u pregradu iznad glave u avionu. Manje su vodootporni od tvrdih kofera, ali većina ima ugrađene vodootporne PVC obloge koje su dovoljne da zaštite vaše stvari po laganoj kiši. Uverite se da je materijal koji odaberete vodootporan, otporan na mrlje i otporan na habanje.

Sa druge strane, tvrdi koferi mogu bolje zaštititi vaše stvari zahvaljujući oblikovanom tvrdom kućištu uglavnom napravljenom od plastike. Koferi se najčešće prave od polikarbonata – PE i plastike – ABS, pri čemu se ova dva materijala jako malo razlikuju u izgledu, ali su potpuno različitih svojstava. Često preporuke idu u korist polikarbonata, jer je plastika krta, podložna pucanju pri udarcima i teška, dok je polikarbonat kvalitetniji, fleksibilan, otporan na udarce i znatno lakši. Kompanije sada koriste ultra-lake materijale, izuzetno izdržljive i zato se ovaj tip kofera smatra najizdržljivijim tipom prtljaga. Imaju bolju vodootpornost, ali pošto su čvrsti možda nećete moći da ugurate taj poslednji suvenir. Ovaj tip kofera lakše se čisti od mekih kofera i više je sklon ogrebotinama.

Putnici koji vole da budu organizovani možda više vole dizajn pakovanja na preklop kod tvrdih kofera, koji vas primorava da svoje stvari podelite u dve pregrade. Mekani koferi najčešće imaju jedan veliki unutrašnji odeljak, pri čemu prednja strana torbe ke napravljena poput „poklopca“.

Za prtljag koji čekirate, sigurniji izbor su koferi od čvrstih materijala, s kojima nećete brinuti da li će se u putu i transferima oštetiti, lakše se održavaju i obično imaju dobar sistem zaključavanja, što obezbeđuje zaštitu od krađe kao i olakšan sistem otvaranja i provere od strane carinskih organa.

Ručke kofera

Izaberite prtljag sa jakim, izdržljivim ručkama koje će izdržati težinu vaših stvari. Potražite prtljag sa čvrstim ručkama koje su udobne i ergonomski dizajnirane. Teleskopske ručice koje se izvlače su odlična opcija a sistem ručki koji je ugrađen u unutrašnjost torbe je najbolji jer je ručka zaštićena od oštećenja. Gornje i bočne ručke znatno olakšavaju manevrisanje vašim prtljagom, posebno kada treba da ga podignete da biste ga postavili iznad glave u avion ili drugi transport.

Ručica kofera

Rajfešlus

Ako se rajfešlus (patentni zatvarač) pokvari dok putujete može vam napraviti dosta problema. Izaberite prtljag koji ima dvostruke zatvarače pošto ukoliko se jedan zaglavi ili zakaže pomoću drugog ćete uspeti da zatvorite vaš prtljag.

Što je rajsferšlus veći i čvršći, to će duže trajati i bolje izdržati sve uslove u kojima će se naći. Izaberite uvek metalne zatvarače umesto plastičnih i potražite patentne zatvarače koji se sami popravljaju – tako se zovu jer u slučaju zaglavljivanja u zupcima patentnog zatvarača, povlačenjem rajsferšlusa nazad nadole i preko spornog dela, popravlja se problem i ponovo zatvaraju zubi.

Ukoliko vam je otpornost na vodu jako bitna jer ste sigurni da će vaš prtljag biti stalno izložen kiši odlučite se za čvrste kofere sa sistemom brave umesto rajfešlusa kako bi ste izbegli probleme.

Težina kofera

Avio-kompanije su iz dana u dan sve oštrije po pitanju ograničenja težine prtljaga. Ako je sam kofer mnogo težak, to znači da možete poneti manje stvari sa sobom…ili ćete platiti više novca za tu privilegiju. Prtljag od laganih materijala dobro će vam poslužiti jer i kada ga budete nosili želite da bude što lakši. Bez obzira koju torbu kupite, razmislite o tome da pakujete što efikasnije.

U sekciji izaberite pravu veličinu kofera smo detaljno opisali najbitnije detalje vezano za ograničenja težine koje definišu avio kompanije.

Boja

Da li ste ikada primetili da je skoro sav prtljag tamnih boja? Prljavština na tamnoj boji je daleko manje primetna ali pošto je  ova boja jako rasprostranjena lako je pomešati vaš prtljag sa nekim drugim. Izaberite kofer sa prepoznatljivom bojom ili štampom kako bi ga lakše uočili na traci za prtljag (ili dodajte prepoznatljivu oznaku za prtljag). Najbolji izbor bi mogao biti prtljag jarkih boja (ali ne previše svetli) kao što su jarko crvena, plava i žuta. Ako se odlučite za crnu ili sivu boju izaberite kofere sa jedinstvenim šarama ili dizajnom ili dodajte upečatljive nalepnice ili oznake. Takođe možete kupiti kaiševe za prtljag da biste lako identifikovali svoj kofer i ujedno dodatno ga osigurali.

Sve češći trend je i personalizacija prtljaga čime će se vaš kofer ujedno postati i odraz vašeg ličnog stila – potražite opcije personalizacije prtljaga.

Ukoliko želite da osvežite svoj postojeći kofer ili ga dodatno zaštitite preporučujemo navlake za kofere iz naše ponude jer one će pomoći da vaš kofer ostane čist i dugotrajan.

Garancija

Prilikom kupovine obavezno obratite pažnju na trajanje garancije. Iako često garancije ne pokrivaju mehanička oštećenja koja se najčešće javljaju daće vam dobru sliku o kvalitetu – ukoliko je proizvođač spreman da ponudi višegodišnju garanciju znači da postoji i osnov za to.

Garancija može biti:

 • zakonska – potrošači imaju pravo na zakonski garantni rok od dve godine u kome će prodavac otkloniti nedostatke koji su postojali u trenutku isporuke proizvoda/kupovine, dok sva oštećenja usled neadekvatne upotrebe nisu pokrivena
 • komercijalna – proizvođači mogu ponuditi dodatni garantni period (5 ili 10 godina) za pojedine proizvode ili njihove komponenet poput rajfešlusa ručica, točkića, itd. (nemojte se zavaravati – ukoliko avio prevoznik ošteti vaš kofer proizvođač vam neće priznati garanciju)

Ostalo

Organizatori kofera (packing cubes) / pregrade

Džepovi i pregrade su korisna funkcija koja pomaže u organizovanju svih vaših stvari. Kada je reč o džepovima, mekane torbe uglavnom pobeđuju jer sama konstrukcija tvrdih kofera ne dozvoljava mnogo dodatnih džepova i spoljnih pregrada. Kada je u pitanju unutrašnjost kofera treba je birati u skladu sa time šta najčešće pakujete u svoj kofer i na koji način. Najčešće se prave koferi koji na jednoj strani imaju tzv. futrolu / pregradu koju možete zatvoriti, a možete izabrati i kofere sa nekoliko pregrada namenjene za različite stvari.

Takođe, koristite organizatore za pakovanje, kao što su kocke za pakovanje (packing cubes) da vam pomognu da pojednostavite proces pakovanja.

Stavite ono što ćete možda trebati da koristite pre nego što stignete u hotel u spoljne pregrade, tako da ne morate da otkopčavate kofer nasred ulice da biste potražili kišobran ili bocu za vodu.

Traka za kofer / vezivanje prtljaga

Ove rastegljivi/podesivi kaiševi su odličan saveznik kada vaše stvari neće same da stanu u kofer 😉. Uz pomoć traka za vezivanje možete „kompresovati“ vaše stvari ali nemojte preterivati; takođe, one predstavljaju i dodatnu zaštitu vaših lične stvari.

Pametni (SMART) koferi

Nedavno, pojavile su se serije kofera koje u sebi integrišu pametne funkcije poput pametne ručke sa integrisanom vagom, pametnom TSA bravom sa mogućnošću daljinskog zaključavanja ili otključavanja pomoću pametnog telefona, alarma koji upozorava na udaljenost vas i vašeg kofera, GPS praćenjem, USB portovima za punjenje tako da možete da napajate svoj telefon u pokretu. Obratite pažnju da u slučaju određenih avio kompanija ovo može predstavljati problem ukoliko vaš kofer koristi litijum jonske baterije jer većina avio kompanija trenutno dozvoljava korišćenje standardnih AA ili AAA baterija i zato unapred proverite.

Izbor prtljaga sa sigurnosnim funkcijama

Najbolji način da zaštitite svoj prtljag je da imate putno osiguranje u slučaju da nešto loše dogodi (proverite da li vaša polisa uključuje i prtljag). Vredne stvari spakujte u svoj ručni prtljag na koji možete stalno paziti i preporučujemo da nikada ne pakujte dragocenosti u kofer koji se čekira.

Dodavanje bezbednosnih funkcija (brave ili katanca) vašem prtljagu je takođe dobra ideja. Učinite svoju prtljag manje pristupačnim za lopove koristeći:

 • Brave – pouzdana brava garantovano će barem usporiti lopova. Svi žele da je njihov prtljag bezbedan kada im je van vidokruga. Iako brave mogu pomoći u tome, one nisu pouzdane. Pošto je sav predati prtljag predmet pretrage, TSA (Uprava za bezbednost saobraćaja) može da ukloni/odseče brave sa torbi. Nažalost, većinu krađa iz prtljaga zapravo počine TSA agenti i zaposleni u avio kompanijama. Ipak, brave mogu sprečiti krađu u hotelskim sobama i drugim mestima, tako da i dalje mogu biti dobra ideja.
 • Termoskupljajuću foliju – umotavanjem kofera u foliju je odličan način da odvratite ljude od ubacivanja ilegalnih predmeta u vaš kofer ili krađu. Takođe je odličan za hidroizolaciju vašeg prtljaga!

Izbor prtljaga na osnovu cene

Cena nije uvek pokazatelj kvaliteta, ali u prtljagu, kao i u životu, dobijate ono što plaćate – generalno više cene odražavaju i bolji kvalitet.

Ukoliko često putujete ima smisla više investirati u prtljag jer će vas on stalno pratiti i ne želite da vam pravi probleme.  Jeftini koferi će se na kraju postati skupi jer troškovi zamene će se nagomilati, pa potrošite malo više unapred da biste nabavili kofer koji će biti sa vama na duge staze – cena na treba da bude presudni faktor.

Sa druge strane, dizajnerski prtljag je više statusni simbol nego sredstvo – komad prtljaga od 1.000+ EUR-a verovatno neće biti mnogo korisniji od kvalitetnog kofera od par stotina evra.

Predlažemo da se oslonite na kritike i komentare u izboru proizvoda ali da prvenstveno dobro razmislite o vašim potrebama i izaberete kofer koji odgovara vašem stilu.

Koferi online poručivanje

Poručite svoj kofer online jer ćete imati daleko veću fleksibilnost u pogledu zamene i odustajanja od kupovine u odnosu na tradicionalne prodavnice.

Najčešće ćete i uštedeti jer online prodavnice nisu opterećene troškovima koje imaju tradicionalne i samim tim mogu vam pružiti bolju ponudu. Veoma lako možete uporediti cene kod različitih prodavaca, a i izbeći trošenje vašeg vremena na pronalazak radnji, beznadežno traženje parking mesta i sam put koji će vas takođe koštati. A nema ni čekanja u redovima na kasi 😉

Online kupovina je brza i laka, iz udobnosti svoje fotelje moći ćete da poručite prtljag u par klikova a sve to dok sedite u pidžami i pijete jutarnju kafu. Ovaj vid kupovine daje vam mogućnost da napravite izbor između daleko većeg broja proizvoda u odnosu na tradicionalnu radnju jer su online prodavnice daleko preglednije, kao i da lakše uporedite proizvode i pogledate detaljne specifikacije.

Ukoliko ste zabrinuti zbog ostavljanja ličnih podataka ili vaše kreditne kartice na sajtu prodavca proverite da li je prodavac sertifikovan, a uvek imate na raspolaganju i opciju plaćanja pouzećem (u našoj prodavnici prilikom preuzimanja kod kurira možete platiti i platnim karticama). Sve kartične transakcije zaštićene su posebnim protokolima od davatelja usluga pa ne postoji mogućnost prevare ili curenja vaših podataka trećoj strani.

Pogledajte i kofere prema izveštaju potrošača (Consumer Reports) na engleskom jeziku.

Kao što ste mogli da vidite, odabir savršenog kofera može biti izazovan zadatak, ali uz naše savete i preporuke, lakše ćete pronaći kofer koji vam najviše odgovara. Nadamo se da vam je naš vodič bio od pomoći.

Kako izabrati kofer – NAŠA PREPORUKA

Ispod možete pronaći pregled proizvoda iz naše široke ponude koje bi smo vam preporučili u skladu sa različitim potrebama putnika i tipovima putovanja.

 

NADAMO SE DA VAM SE SVIDEO NAŠ VODIČ ZA IZBOR KOFERA!

Koji su vaši saveti? Ukoliko imate predlog ostavite nam komentar kako bi učinili vodič još boljim ili ukoliko želite podelite ga putem linkova ispod

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email

HVALA NA ČITANJU!

Kako spakovati kofer za putovanje – 15 saveta za lako i brzo pakovanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Related posts

Moja korpa
Zatvori Lista želja
Close Poslednje pregledano
Kategorije