popravka kofera

Popravka kofera – Gde i kako popraviti kofer?

Interesuje vas gde se može izvršiti popravka kofera? Vaš omiljeni pratilac na putovanjima je pretrpeo torturu na aerodromu i sada mu je potreban novi točkić, ručka ili rajsferšlus? Interesuje vas kako sami možete popraviti kofer ili gde pronaći servis kofera – na pravom ste mestu, pročitajte naš vodiš za popravku prtljaga.

Šta kada vam se pokvari prtljag?

Sigurno vam se desilo da vam je prilikom putovanja oštećen prtljag. Posebno kada ste daleko od kuće popravka kofera može biti veliki problem. Ukoliko je avio kompanija ili prevoznik oštetio vaš prtljag, važno je znati svoja prava kao putnika i koje korake odmah treba preduzeti – pogledajte detalje u našim savetima za izgubljen ili oštećen prtljag.
Za popravku prtljaga imate u suštini dve opcije:

  • možete pokušati da sami popravite prtljag ukoliko se radi o manjem oštećenju
  • ili pronađete servis koji će to uraditi za vas.

Možete li sami da popravite prtljag?

Naravno, najpovoljnije je, pa čak i jeftinije, ako možete sami da popravite prtljag. Ponekad ćete morati samostalno da privremeno popravite prtljag kako bi mogli da se vratite kući i kasnije vaš prtljag profesionalno popravite, a evo i par načina kako da to učinite:

  • Zaglavljeni ili oštećeni patentni zatvarači (rajsferšlus) – da biste oslobodili metalni patent zatvarač, pokušajte da nanesete malo voska duž zuba (možete koristiti čak i vosak sveće). Rajsferšlusi, koji se obično koriste u prtljagu imaju mogućnost samo-popravke tako da jednostavno povucite klizač unazad da biste ga vratili u prvobitno stanje.
  • Labavi ili otpali točkovi – zgrabite šrafciger i zategnite zavrtnje ili ponovo pričvrstite točak. Ne zaboravite da ne zatežete previše, jer točak može da napukne.
  • Jednostavna popravka ručke za prtljag – Ako je teleskopska ručka kruta, možda je potrebno samo čišćenje i podmazivanje. Polako izvucite mehanizam i potražite ostatke zbog kojih ručka zaglavljuje. Očistite i podmažite ceo mehanizam i više puta izvucite i uvučite ručicu da biste ravnomerno rasporedili podmazivanje.
  • Popravka tkanine – fleke i male poderotine na materijalu su uobičajeni problemi. Da biste popravili male poderotine, možete ih sašiti zajedno ili koristiti super lepak. Jednostavno nanesite lepak na pocepanu tkaninu i pritisnite ivice zajedno. Ako je pukotina veća možete ubaciti komad slične tkanine ispod (tzv. fleknu) i nanesite lepak duž šava kao i sa spoljašnje strane. Obrišite višak lepka i ostavite da se dobro osuši pre upotrebe. Fleke pokušajte da uklonite deterdžentom za sudove – napravite penu u toploj vodi, nanesite je i nakon 5 minuta obrišite suvom krpom.
  • Udubljenja u tvrdim koferima – za plastične materijale kao što su polikarbonat, polipropilen ili ABS, možete koristiti fen za kosu. Zagrevajte udubljenje oko deset minuta, a zatim lagano pritisnite od pozadi kako biste pomogli da udubljenje iskoči. Pazite da ne primenite previše toplote ili sile, jer to može oštetiti kofer.

Kako pronaći servis za popravku kofera

Većina proizvođača prtljaga nudi garanciju na prtljag i pruža određene usluge servisa (npr. Samsonite) pa je logično vaš prvi korak bude da direktno kontaktirate specijalizovanog prodavca ili proizvođača prtljaga kako bi dobili informaciju gde vaš prtljag može profesionalno da se popravi. Profesionalni servisi mogu udahnuti „nov život“ vašem prtljagu jer osim što će ga popraviti mogu ga i značajno osvežiti.

Možda ćete se susresti i sa problemom da odgovarajući rezervnih delovi za vaš prtljag nisu dostupni i u tom slučaju je dobro obratiti se nekom od dobrih starih „tašnera“ koji vam mogu pomoći oko zamene ručica, točkića, nogica (plastičnih oslonaca), rajsferšlusa ili polomljenih ABS plastika.

Popravka kofer Beograd

Ukoliko tražite gde da popravite vaš kofer u Beogradu toplo vam preporučujemo servis Mićko – iz iskustva možemo potvrditi da su profesionalni i da verujemo da će se na svaki mogući način potruditi da vaš kofer „ponovo stane na noge“.

Servis Mićko (Visokog Stevana 31, Beograd)

Kontakt:
065 208 64 92
064 180 01 99

[email protected]

popravka točka na koferu u servisu Mićko
Foto: Servis Mićko (www.servismicko.rs)
Obućarska radnja u kojoj možete popraviti kofer u Novom Sadu
Foto: Obućar Čobanović (www.obucarcobanovic.rs)

Popravka kofera Novi Sad

Ukoliko živite u Novom Sadu i rajfešlus na vašem koferu „više neće da sarađuje“ predlažemo se da pomoć potražite u obućarskoj radnji Čobanović.

Obućar Čobanović (Balzakova 15, Liman 3, Novi Sad)

Kontakt:
021/6362-503
064/2223-143

Popravka kofera Niš

Ukoliko vam je potrebna zamena točkića na koferu ili popravka teleskopske ručice u Nišu predlažemo da kontaktirate gospodina Dušana na adresi: Krste Stefanovića 12 (Duvanište, Niš)

SERVIS PUTNIH KOFERA | Niš

Kontakt:
0642422664

više popravljenih kofera u nizu

ZA i PROTIV popravke kofera | Da li se isplati?

Odgovor na ovo pitanje u velikoj meri zavisi od cene vašeg kofera, kao i toga koliko je star. Što je vaš prtljag skuplji, veća je verovatnoća da se isplati popraviti ga, dok kod jeftinijih modela to često nije slučaj. Cena takođe zavisi od vrste popravke, neke stvari poput ručica je skuplje zameniti ili popraviti od točkića. Takođe, uvek imajte u vidu da novi koferi imaju minimalno proizvođačku garanciju koja pokriva greške u proizvodnji. Ako gledamo sa ekološkog aspekta uvek je više prihvatljivo popraviti kofer. Ne zaboravite da uzmete u obzir vaše vreme potrebno za odnošenje i podizanja kofera iz servisa ili troškove kurirske službe.

NAŠ SAVET – Ukoliko imate luksuzni kofer star par godina popravka je najčešće prava odluka za vas (renomirani brendovi najčešće mogu ponuditi i profesionalnu uslugu servisa), dok sa druge strane ukoliko imate „standardan“ kofer predlažemo vam da slikate oštećenja, kontaktirate neki od servisa za popravku i proslediti im fotografije kako bi vam dali procenu troškova popravke.

Ukoliko želite da uporedite troškove popravke i cene novih kofera predlažemo da pogledate našu ponudu kako bi ste doneli pravu odluku.

NADAMO SE DA SU VAM SE SVIDELI NAŠI SAVETI ZA POPRAVKU KOFERA!

Koji su vaši saveti? Ukoliko imate predlog ili pozitivno iskustvo sa nekim od servis ostavite nam komentar kako bi učinili vodič još boljim ili ukoliko želite podelite ga putem linkova ispod

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email

Sadržaj

Kako spakovati kofer za putovanje – 15 saveta za lako i brzo pakovanje
Naš vodič za ručni prtljag – dimenzije dozvoljene po avio kompanijama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Moja korpa
Zatvori Lista želja
Close Poslednje pregledano
Kategorije